Rekor Denemesi

İstanbul'da olmama rağmen, katılamadığım için çok üzüldüğüm bir etkinlik vardı geçenlerde. Düşün Taşın Derneği, Türkiye'deki kitap okuma oranını arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyor son zamanlarda. 13 Haziran Pazar günü de, Ali Sami Yen'de "En Yüksek Katılımlı Kitap Okuma Etkinliği" gerçekleştirilecekti, ancak bunu biz tam o gün, saat 11.30 sularında, kahvaltı yaparken televizyondan öğrendik. Binlerce insan tribünlere oturmuş, ellerinde kitaplar.. Bir de Guinness ekibi çağrılmış :) ve etkinlikte okunan kitaplar, daha sonra, talepte bulunan ve ihtiyacı olan illere gönderilecekmiş. Daha önceden duymadığımız için üzülerek bekledik haberin sonunu.

Sonra ben şu yüksek lisans heyecanından rekor denemesinin sonucuna bakmayı unuttum. Bugün biraz rahatladım da, hemen küçük bir araştırma yaptım. Etkinliğe 14.517 kişi katılmış! Ancak 15.440 kişilik rekor kırılamamış. Neyse ki o rekor da Türkiye'ye ait! :) Bu etkinliğin 2014 yılına kadar tekrarlanması planlanıyor, umarım en azından birine katılabilirim. Hatta umarım, benim katıldığım sene kendi rekorumuzu kırarız! :)

900 kişi daha gidememiş yani, puh! :)


5 yorum:

leithygurumi dedi ki...

geçen bizde alsancakta kitap okuma etkinliği düzenledik sıcağın anlında elimizde kitaplar sırt sırta verdik okuduk:D yoldan geçenler ne yapıyor bunlar burda diye baktılar.

beisa~ dedi ki...

yaa çok zevkliii! :) bi dahakine beni de çağırın, olur mu? :)

leithygurumi dedi ki...

olurr bir kişi bir kişidir bizim için =)

mehmet dedi ki...

eski açıkta bağırmak yerine kitap okumak da ayrı bir zevkti;)

beisa~ dedi ki...

aa! gittin demek! çok kıskandım! :)