Murphy Kanunları

Facebook'ta "Murphy'den nefret eden 1 milyon kişi bulabilirim" diye grup açsam, gerçekten bulabileceğime her iddiasına varım. İflah olmaz bir hayalperest, aslına yakın bi Polyannacı olarak, Murphy, olabilecek en gerçekçi adamdır benim için. Benim de iyimserliğim biraz fazla geliyor olabilir insanlara -zaman zaman haklı da çıkabilirler hatta- ama ters gitme olasılığı olan bir şeyin mutlaka ters gideceği varsayımı da bana biraz fazla.

İşin kötüsü, adamın hep haklı çıkması. İşte son örnek: Tatilin başında, her zaman evde oturmaktan zevk alan babam, birden ailecek İstanbul'a gitme fikri ortaya attı. Ancak tabi ki, bu isteğinin geldiği o an kardeşimin final dönemiydi. O bitene kadar dayanabilirim diye düşündüm, babamın da hevesi kaçmazdı muhtemelen. Ama son gün, birden kar başladı! Ankara'da, Bolu'da, İstanbul'da... Ama ben istediğimde kar hiçbir zaman yağmazdı, hep yola çıkmamızı beklerdi. Bir hafta da öyle bekledik. Sonra bu haftasonu, hiçbir yerde yağış mağış kalmayacağını öğrendik. Sevindim. "Gidelim!" dedim. Babamdan ses yok. Biraz zaman geçti, bi daha sordum. Yine ses yok. Anladım ki, kar gitsin diye beklerken babamın hevesi kaçmış. Sonuç olarak, kendimi annem tarafından "Birlikte Kızılay'a gideriz.." diye kandırılırken buldum.

Murphy, sana laflar hazırladım. Haberin olsun!


p.s : Ama en azından seneler sonra kardeşimle kardanadam yaptık. :) -- ah polyannaaaa! :p


6 yorum:

ry dedi ki...

hayatıma yön veren kişiliktir kendisi.

beisa~ dedi ki...

sen katılmazsın yani grubuma, peki, öyle olsun :p :)

ry dedi ki...

yok. mentalist ' i beğenip murphy'den nefret etmek olmaz. hem adam haklı.

beisa~ dedi ki...

evet, ben de onu diyorum da, orada bitmiyor işte bende. henüz istanbul'a gitmemiş olmamızın iyi yönünü bulamadım ama çıkar bi yerlerden yakında :p böyle bişi benimki..

ry dedi ki...

vardır bi hikmeti. ben yarın gidiyorum istanbul' a. yazarım şöyle eğlenceli, geceleri böyle hayat var diye :)

beisa~ dedi ki...

gece hayatı neyse de, denizine, vapurlarına falan selam söyle ! :) ben de gitcem ilk fırsatta, merak etmesin..

sana da iyi yolculuklar bu arada, şimdiden :)