Bayramlar gibisi yok aslında !

Eskisi gibi değil bayramlar artık. Eskiden babannenin, anneannenin ya da ailenin en büyüğü kimse artık, onun evinde tüm aileler toplanır, sabahın en erken saatlerinde uyanılır, güzel bir kahvaltı, belki üstüne bir kahvenin ardından, küçükten büyüğe sıralanıp eller öpülürdü. Harçlıklar ceplere doldurulurdu. Tabi şekerler, çikolatalar da. Şimdilerde öyle bireyselleşti ki aileler, kendi içlerinde bile.. Bir yandan eskinin özlemi, yaa biz mi büyüdük acaba diye de düşünmeden edemiyor insan.

Yine de ben bu bayram, herkesin gönlünce, en hayırlısıyla, şekeriyle çikolatasıyla taptatlı bir bayram geçirmesini diliyorum. Cebinizden harçlıklar, kalbinizden sevgi hiç azalmasın.

İyi Bayramlar ! :)


6 yorum:

мєltєм dedi ki...

şimdi ise bayramlar kendin çal kendin söyle moduna girdi. şeker alıoruz kendimiz yiyoruz. baklava yapıyoruz kendimiz yiyoruz. dahası bayramları bile mesajla kutlamakla yetiniyoruz. kendimi çok yaşlı hissettim birden ama bende eskiyi özledim.

beisa~ dedi ki...

mesajlar neyse de, toplu mesaja sinir olduum kadar az şeye sinir oluorumdur heralde :/ bi de biz bile özlüosak eskiyi..

fatoş' dedi ki...

aynen öyle meltem.. dibindeki insanlar bile msj atıo hem de :)
insanı yaşamaktan soğutuo valla..
bu arada iyi bayramlar kuzucum :D

Murat dedi ki...

Toplu mesaj attıkları yetmiyormuş gibi bir de yanlış bayramı kutluyorlar.. Bir arkadaşım yanlışlıkla "Kurban Bayramını" kutlamış.. Hazırda o mu vardı ne olduysa artık? :D

мєltєм dedi ki...

dimi dimii:D tekrar tekrar iyi bayramlarr hepinizee:)

beisa~ dedi ki...

@murat : off, o da feci bi mesajmış ama, bana gelseymiş keşke, bütün bayram eğlenirdim :p

@meltem : ehe sağol tatlım, sana daa! :*