Felsefe dersleri nasıl olur aslında? - 2


Bugün, fatoş'un da bi zamanlar bahsetmiş olduğu, felsefe dersinde ~ki o ilk dersi o kadar ballandırarak anlattılar ki, ben de almaya karar vermiştim sonunda~ film izledik bi tane Baraka diye. 1992 yapımı, tamamen sözsüz bi film. Neyse ki, uzun zaman önce "Sözsüz film mi olur yeaa.." önyargısını atmıştım da, merakla izlemeye başlayabildim. Gerçi başlarda, diğer filmlerde olduğu gibi, müzik bitecek ve olay başlayacak hissine kapılmadan edemedim ama 20 dakikadan sonra, hala bi olay olmadığını fark edince o histen de kurtuldum.

Çok ilginç bi filmdi aslında, ilkel kabilelerin geleneksel danslarını, soğuk havada suyun içinde duran maymunları ve Hindistan'da çöp ayıklayan insanları aynı filmde görmek pek alışkın olduğum bi durum değil nitekim. En garibiyse, kesilmek için yumurtadan yeni çıkmış ve fabrikada bi ton makineye girip çıkan, kaydırağımsı yerlerden kayan ve kontrolden geçen civcivlerle ~büyük ihtimalle~ Çin metrosundaki insan kalabalığının arasında kurulan bağlantıydı. Zaten o kısımdan sonra ara verdik, ben de erken çıkmak zorunda kaldığım için sonunu izleyemedik. Hala civcivleri düşünüyorum. Size bi şey diyim mi? Ne kadar kompleks gözükürse gözüksün, aslında ayıklanan civcivler gibi hayatlarımız var. Derse giderken "Oooh.. Film izlicez, oley" diye düşünürken, yine felsefe yapıp çıktım kısacası.

Ama bu kadar yeter! Şimdi tatlı bi şeyler yiyerek 'How I Met Your Mother' izlemeye gidiyorum. Kendime geleyim azcık :)

P.s : Dersin hocası, filmin sonunu izleyebilmemiz için bize filmi verecek, nitekim fatoş'la baya ilgimizi çekti, Hasra zaman zaman uyumuş olup ara verdiğimizde "Ne anlatıyor?" diye sormuş olsa da :) Amaaan.. Maymun, civciv falan işte. Ehi :)


9 yorum:

fatoş' dedi ki...

ahahah :D
amaaan.. maymun, civciv fln işte :p
ayrıca beisa filmi sana vericek onur, bilemiorum yani..
artık bi zahmet sen de bana verirsin de, izlerim kalanını:D

bu da sana
ehi :)

beisa~ dedi ki...

fatmaaaaa! :Z :p

senin bütün bu tehlikeli laflarını göze alarak yazdım bu yazıyı, değerimi bilsin herkes! :D

Adsız dedi ki...

arkadaslar coluk cocuk koay degil butun gun secure attachment kurucam diye 10 tane cocugun arkasinda kosmak lutfen yanii.. ihtiyacim vardi o uykuya:p

bu arada bu benim bir blog/forum a ilk yorumum cok heycanlandim hehe

fatoş' dedi ki...

ben de adsız'ı görünce heycan yapmıştım :D

beisa~ dedi ki...

ayy aay! sevgim kabarıo, hemen dalga geçmeliyim! :p

ilk yorumunu bize yaptığın için gurur duydum kendimizle, senin için de bi unutulmaz olacak bu eminim :p haha

Adsız dedi ki...

:) diğerleri gibi eğlenceli ilgi çekici ve zevkle okuduğum bir yazıydı :):) tşkler

Adsız dedi ki...

kıhkıh ::

Adsız dedi ki...

bi dakika beyza :( ve fatma diger adsizlardan bir farkim olmuyor ki burda.. ilk adsiz yorumu bana ait gerisi benim degil. ( ben hasra) ben yazdimm ben yazdim!!!!

beisa~ dedi ki...

sakin ol hasram, isim yazabiliosun bak yorumunu göndermeden önce, oraya hasra yaz, biz anlarız :p