Film Dediğin !


Quentin Tarantino yine yapmış yapacağını.. Hemen söylemeliyim ki ' Inglourious Basterds (Soysuzlar Çetesi olarak türkçeye çevirmişler)' gerçekten süper bir film olmuş.. Aslında düşününce Tarantino'nun 'Kill Bill' den önce gündeminde olan bir hikayeymiş. Filmin özeti şöyle ki ; aynı günlerde Avrupa’nın başka bir köşesinde Teğmen Aldo Raine (Brad Pitt), Yahudi askerler tarafından kurulan bir grubu düşmana karşı misilleme yapma amacıyla organize etmektedir. Düşmanları tarafından “Piçler” yakıştırmasıyla bilinen Raine’ın grubu, Nazi Almanyasının önde gidenlerine zarar verme misyonunu üstlenmiştir. Bu amaçla, Alman sinema oyuncusu ve gizli ajan Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger) ile işbirliği yaparlar.Shosanna’nın kendi intikamını alma planlarını yaptığı bir sinema salonunun çatısı altında hepsinin kaderleri kesişecektir.

Şimdiden Imdb Top 250'de 44. sıraya yerleşmiş durumda. Gerek müzikleri, görsel şöleni, gerekse göndermeleriyle gerçekten güzel bir film olmuş. Tabi sonunu gördükten sonra bu kadar kurgusallık da ancak Tarantino'dan çıkardı diye de düşünmedim değil.. :D Belki yine biraz kanlı, biraz da ağır ilerlese de sıkmıyor film. Bu arada film hakkında bir şeyler araştırırken Sourtimes'da da bir entry dikkatimi çekti, aynen şöyle : filmin adının inglourious basterds olmasının nedeni, bunun bir alman tarafından ancak bu şekilde telaffuz edilebilecek olması olabilir. düşünün, "ach, it'z zee invamous inglourious basterds"..

:)


1 yorum:

sek! dedi ki...

Bazıları bu film için hede hödö diyo ama bence harikaydı. Uzun filmleri ne kadar güzel olursa olsun izlemekte güçlük çeken biri olarak bu filmde diyalogların içinde kaybolurken zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Enfesti. Şöyleydi. Böyleydi. Yirin!