Tim Burton's Alice in Wonderland

Charlie and the Chocolate Factory'le çocukluğumun simgesi olan kitaplardan birini filmleştirmişti Tim Burton. 'Kitapların filmi çekilmemeli!'yi savunurken, bütün karakterlerin hayalimdeki gibi olduğunu görüp hayran olmuştum filme. Ve Johnny Depp... Nasıl da yakışmıştı Bay Wonka rolüne :) Savunduğum fikri biraz değiştirmiş, 'Tim Burton kitaplara film çekebilir!' yapmıştım.


Ve şimdi, başka bir film projesiyle karşımızda Tim Burton: Alice in Wonderland!! Bu kez korkuyla değil, merakla bekliyorum çocukluğumun kitaplarından bir başkasının filmleştirilmesini. Yönetmen koltuğunda Tim Burton, "the Mad Hatter" rolünde kankası Johnny Depp ve "the Red Queen" rolünde eşi Helena Bonham Carter varken, endişelenecek bir şey yok çünkü. Daha güzeliyse, filmin 3 boyutlu olarak çekiliyor olması. Son 2 Harry Potter'ların bir kısmı, Ice Age derken, bu 3 boyut olayına iyice alışmıştım zaten. Filmin geliş tarihi olan 5 Mart 2010'u şimdiden takvime işaretleyip heyecanlanmaya başlıyorum.

Ve her izleyişimde farklı bir noktasının dikkatimi çektiği -bu seferkinde Cheshire Kedisi- fragmanı buradan izleyebilirsiniz.

P.s: Otostopçunun Galaksi Rehberi'ndeki o harikulade terimden başka, Fatma'yla bir ortak noktamız daha varsa, o da Alice in Wonderland'dir. Dolayısıyla, bu filme Fatma'yla gidilir! Di mi?

P.s 2: Söyleyim de, Tim Burton Küçük Prens'in de filmini yapsın :) Bi o kaldı çünkü...


2 yorum:

fatoş' dedi ki...

beisaaaa
gitmeliyiz tabiki de..
ben de merakla bekliyorum
biliyorum sen benim kesin saykikimsim
yirim!!
öperim!!
severim!!
sen benimsin uleennn!! :D
tim burton'ı da yutarım :))
o da benm, benm ulen !!!

fatoş' dedi ki...

alice benimm !!
püsü de benimm..

tmm çok sahiplendim galiba :))